Banner Artist View.png
  • png

TRAXS, DE STREAMING SERVICE DIE ARTIESTEN WEL SERIEUS NEEMT

Bij deze streamingdienst hebben artiesten invloed op wat ze verdienen en weten ze wie hun muziek graag luistert, zodat ze krijgen wat ze verdienen

De muziekindustrie met de grote invloedrijke labels zoals we die nu kennen werkt niet voor de meeste artiesten. Er was een tijd dat die labels waarde toevoegden en streamingdiensten carrières op weg hielpen, maar dit geldt maar voor een kleine groep. Gelukkig voor de rest van de artiesten is de technologie nu zover dat we de muziekindustrie eerlijk kunnen inrichten. SmartLabel bouwt met TraXs de tools om dit ambitieuze doel te bereiken en artiesten controle te geven over hun eigen muziek.


Het huidige systeem maakt het moeilijk voor artiesten om geld te verdienen met muziek. Streamingdiensten zoals Spotify betalen weinig, geven artiesten geen invloed op wat een stream kost en houden contactgegevens en statistische informatie over de luisteraars voor zichzelf. 

Sound Engineer.png
  • png
Piano Keys.png
  • png

Als artiest weet je dus niet wie je muziek afspeelt. En omdat je dat niet weet kun je je fans ook niet direct belonen met bijvoorbeeld exclusieve voorpremières van je muziek, interessante kortingen op merchandise of wat jij als artiest dan ook maar verzint. Het zijn jouw fans, maar ondanks dat streamingdiensten precies weten wie jouw muziek luistert, delen ze dit niet.


Als je iets verkoopt mag je in de regel zelf bepalen wat dat kost behalve bij muziek, daar bepalen de streamingdiensten en de labels wat het kost zonder dat je weet aan wie je het verkoopt. Van de zotte, toch!? Jonathan Oudekerk, cofounder en CEO van SmartLabel


SmartLabel bouwt een platform dat de controle weer teruggeeft aan de artiest. Op hun streamingdienst TraXs heeft de artiest invloed op wat het kost om zijn muziek af te spelen en kun je er op individueel niveau zien wie je muziek afspeelt, zodat je daar wel aan kan verdienen. 


Ook kun je er je toekomstige royalty inkomsten in kleine stukken opsplitsen zodat je die kan verkopen aan je fans. Je hoeft dus geen afstand van je rechten te doen of anderhalf jaar te wachten om te verdienen aan je royalties. Daarnaast kan je er je muziek distribueren naar ruim 180 andere platforms zoals Spotify of TikTok en claimt en betaalt SmartLabel 100% van je opbrengsten direct uit. 

Drummer.png
  • png
Woman Singer.png
  • png

Omdat TraXs Open Source Software is en op de Arweave blockchain staat is de kern voor iedereen toegankelijk om op verder te bouwen. Je kan bijvoorbeeld een marktplaats voor algoritmes bouwen op SmartLabel’s technologie. 


Nu weet je niet waarom je bepaalde muziek te luisteren krijgt bij streamingdiensten, maar omdat alles open is, is dat bij SmartLabel wel te bouwen. Zo kan iedereen aan de slag om de muziekindustrie meer transparant te maken door SmartLabel als basis te gebruiken.


Smartlabel is opgericht door Jonathan Oudekerk en Joost Rohde. Jonathan is de zoon van de bekende reggae artiest Johnny Baby die onder andere met UB40 speelde en hij weet maar al te goed hoe je als geslaagde artiest toch kan verliezen in deze industrie. Joost Rohde heeft een achtergrond in IT en muziekproducties. Hiermee hebben ze de ideale positie op het snijvlak van muziek, ondernemen en tech om de problemen van de muziekindustrie te begrijpen én op te lossen.


TraXs, de streaming en royalty app van SmartLabel, zal als beta gelanceerd worden tijdens ADE later dit jaar.

Beat Making.png
  • png

Favicon for smartlabel.media SmartLabel - Website smartlabel.media
Favicon for linkedin.com SmartLabel - Linkedin linkedin.com
Favicon for linkedin.com Founder Jonathan Oudekerk - Linkedin linkedin.com

Favicon for press.smartlabel.media Persbericht algemeen: SmartLabel bouwt de muziekervaring van de toekomst press.smartlabel.media
Favicon for press.smartlabel.media Persbericht luisteraars: Streaming service TraXs maakt muziek luisteren leuker press.smartlabel.media

TraXs music streaming dApp demo video.mp4
1. Explainer Video 2024.mp4

Over SmartLabel

SmartLabel is on a mission to make the music industry a fairer place by giving back control to artists. Here, artists control what their music is worth to monetise it properly. Their platform is open and transparent so artists know what’s going on. You can distribute your music to all the big music platforms and work with your royalties like never before. It’s the future of what streaming should be.

Contactgegevens

Ontvang het laatste SmartLabel nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL