Banner Ambassador Hamda Belgaroui.jpg
  • jpg

OPRICHTER THC RECORDZ WORDT AMBASSADEUR VAN SMARTLABEL

d’Tuniz weet hoe de muziekindustrie je tegen kan werken en de liefde voor muziek naar de achtergrond kan verdwijnen


Groningen - 17 april 2024 - SmartLabel is trots te melden dat de oprichter van muzieklabel THC Recordz en vedette van de Nederlandse hiphop scene Hamda Belgaroui hun ambassadeur is geworden in aanloop naar de lancering van de nieuwe muziek streamingdienst TraXs. Met ruim 20 jaar ervaring kent hij de muziekindustrie goed en helpt hij anderen in de industrie om beter voor zichzelf en hun fans te zorgen. SmartLabel heeft hetzelfde doel met TraXs en dus slaan ze de handen ineen om de muziekindustrie een eerlijkere plek te maken die artiesten wel voorop stelt.


Hamda, of d’Tuniz zoals hij als artiest bekend staat, bracht in de jaren ‘90 in Tuindorp in Amsterdam Noord een groep vrienden bij elkaar met dezelfde voorliefde voor rapmuziek. Naar Amerikaans voorbeeld besloten ze als een van de eersten in Nederland een raplabel op te zetten. Hiermee bouwden ze een community in de wijk die tot op de dag van vandaag bestaat en grote invloed heeft op de scene in Nederland.

Ik wist al van jongs af aan hoe krachtig het was om je als groep te organiseren en je samen in te zetten voor iets dat groter is dan jezelf. vertelt Hamda Belgaroui

Hamda Belgaroui III | SmartLabel B.V.jpg
  • jpg
THC Recordz | SmartLabel B.V.jpg
  • jpg

Het label werd een succes en groeide naar een serieuze business, maar daarmee kwam ook de druk vanuit de industrie. Hamda was voornamelijk bezig met het maken van concepten en hoe ze hun publiek konden bereiken, maar kwam er ook achter dat er meer voor nodig was dan alleen creativiteit om een platenlabel te runnen.

Met de groei van het label kwamen ze voor nieuwe uitdagingen te staan door de manier waarop de muziekindustrie werkt. Misschien goed voor harde muziek business, maar niet voor een groep vrienden die hun liefde voor muziek de wereld in wil helpen.

En dit gebeurt nog steeds. Artiesten krijgen een contract aangeboden en tekenen maar al te graag zonder precies te weten wat ze getekend hebben. Ze denken dat ze het gemaakt hebben en komen er later achter dat ze iedereen behalve zichzelf verrijkt hebben. Een muziek carrière blijkt dan toch niet zo ideaal te zijn.

Als ervaringsdeskundige steunt Hamda daarom TraXs. Het verhaal zou heel anders gelopen hebben als ze minder zakelijke druk hadden gevoeld en meer manieren hadden gehad om geld te verdienen. TraXs zorgt ervoor dat artiesten zich kunnen focussen op muziek maken.

Hamda Belgaroui | SmartLabel B.V.jpg
  • jpg
Hamda Belgaroui II | SmartLabel B.V.jpg
  • jpg

Vandaag de dag blijkt de legacy van het label vele malen groter te zijn dan alleen het label. Ze worden gezien als een van de belangrijkste grondleggers van de Nederlandse hiphop scene. Een groep die anderen inspireert om ook met muziek aan de slag te gaan en daar communities omheen te bouwen.

Ik zie in het team van SmartLabel de perfecte combinatie van kennis, passie voor muziek en kansen. Als je kijkt naar wat er gaande is in de industrie, is dit het perfecte moment om dit avontuur aan te gaan.

Over SmartLabel

Smartlabel bouwt de streamingdienst en royalty app TraXs die de muziekindustrie een eerlijkere plek maakt. Dankzij de ervaringen van de founders weten ze maar al te goed dat hier een oplossing voor moet komen. SmartLabel bevindt zich op het snijvlak van muziek, ondernemen en tech en heeft daarmee de ideale positie om de problemen van de muziekindustrie te begrijpen én op te lossen.


Favicon for smartlabel.media SmartLabel - website smartlabel.media
Favicon for linkedin.com SmartLabel - LinkedIn linkedin.com
Favicon for linkedin.com Co-founder Jonathan Oudekerk - Linkedin linkedin.com

TraXs music streaming dApp demo video.mp4
1. Explainer Video 2024.mp4

Over SmartLabel

SmartLabel is on a mission to make the music industry a fairer place by giving back control to artists. Here, artists control what their music is worth to monetise it properly. Their platform is open and transparent so artists know what’s going on. You can distribute your music to all the big music platforms and work with your royalties like never before. It’s the future of what streaming should be.

Contactgegevens

Ontvang het laatste SmartLabel nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL